Worst op basis van varkensvlees op smaak gebracht met een kruidenmengeling. Ideaal voor op de barbecue.
Bloedworst bestaat uit een mengsel van bloed (meestal van het varken, maar er bestaat ook runderbloedworst), vet of reuzel (smout), spek, kruiden en vulmiddelen (rogge, brood, gerst, en/of havermout).
Braadworst bereid met gemengd gehakt. Een braadworst is geschikt om in een pan te braden of op een barbecue te grillen.
Dunne worst bereid met gemengd gehakt varken-rund.
De worst wordt na het vullen opgehangen om te drogen. De smaak verschilt afhankelijk van de gebruikte kruiden. Kruidnagel is daarvan de meest gebruikte. Iedere slager heeft zo zijn eigen geheimen.
Braadworst bereid met 100% kippengehakt.
Pens/worst bereid met wit brood, melk, ei, mager varkensvlees en varkensbuik en gekruid met zout, peper, foelie, koriander, nootmuskaat en/of gember.