Voor velen is het lamribstuk het malste en sappigste deel van het lam. Het is een ribstuk van ongeveer 6 tot 8 ribbetjes dat op het bord meestal nog eens wordt verdeeld in twee.
Half-om-half gemalen vlees afkomstig van varken en rund.
Vulling voor vidée op basis van kip, gehaktballetjes en champignons.
Stoofvlees (of suddervlees) is een Belgische klassieker en wordt meestal uit het voorkwartier van het rund gehaald. Het vlees is wat taaier en wordt gedurende lange tijd gegaard met water, vaak ook met bier of wijn. Het vlees is hoofdzakelijk afkomstig van veel gebruikte spieren zoals nek of schouder. Na het sudderen valt het vlees in draden uit elkaar. Soms worden er andere ingrediënten met het vlees meegestoofd voor de smaak of om het vlees mals te maken, zoals uien, een tomaat, laurierblaadjes of kruidnagels.
Heerlijke Klaartjes kaas, bereid met 100% Noord Hollandse melk.
Magere stukjes kalfsvlees afkomstig van de hals en de borst van het kalf ideaal om stoofpot mee te bereiden.