Heerlijke eerste keus biefstuk afkomstig uit het heupstuk.
Heerlijk en mals stuk varkensvlees met been.
Zeer dun gesneden plakjes rundvlees.
Deze runderbiefstuk wordt gesneden uit het begin van een stuk ontvliesde ossenhaas. Het is het dikste deel van de ossenhaas en bevat weinig vet en bindweefsel, waardoor het zeer mager is en minder smaak heeft dan delen met meer vet.
Côte à l'os is afkomstig van de zesrib of côte de boeuf dat zich tussen de spiering en het lendenstuk bevindt. Dit biefstuk is zeer mals en heeft een been. Zonder been wordt het de entrecôte van de zesrib genoemd.
De dunne lende of tussenribstuk is een langvormige spier met een randje vet dat zorgt voor extra smaak en een zichtbare vetmarmering. De dunne lende geeft zacht, niet vettig rundsvlees, waaronder de entrecôte.
De filet pur of ossenhaas bevindt zich op de rug bij de lende van het rund. Uit deze runderfilet worden onder andere de chateaubriand, tournedos en filet mignon gesneden. In zijn geheel kan de filet pur als braadvlees bereid worden.
Magere stukjes kalfsvlees afkomstig van de hals en de borst van het kalf ideaal om stoofpot mee te bereiden.
Mager stuk vlees ideaal om te braden en op te dienen met lekker veel groenten.
Stukje mager, mals en sappig kalfsvlees ideaal om te stoven.
Mals stuk kalfsvlees afkomstig van de dikke lende, de zijlende, de kogelbil of dikke kogelspierstuk.
Heerlijke cordon bleu met mosterdsaus en spek.
Een rosbief kan zowel afkomstig zijn van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil als van het bloemstuk of de muis. De rosbief wordt panklaar, dus zonder zeen, vlies of vet geleverd en dient gebraden te worden zodat het binnenste vlees nog rood blijft.
Doordat het vlees afkomstig is van spieren zoals de nek of schouder is het wat taaier en heeft het meer bereidingstijd nodig.
Soepvlees moet altijd gekookt of gestoofd worden omdat het minder mals is. Het wordt gesneden van de borst en is doorregen met kleine vetrandjes. Ideaal als extra smaakmaker voor de bouillon van de soep.
Heerlijk stuk rundvlees uit de lap en de buik van het rund.